Gas eldstäder 101

Eldstäder har alltid varit bland de bästa bekvämligheter för villaägare som vill köpa ett nytt hus. I själva verket, rangordna de bara andra bakom uteplatser, däck och verandor, enIigt braskaminer stockholm. Medan kostnaden för att lägga till en eldstad till ett befintligt hem brukade vara oöverkomligt dyr, kräver skapandet av en yttre sten skorsten, rök-, eldstad och, i många fall, stöder golvet för att rymma vikten av härden-dagens alternativ är inte bara prisvärd, men en relativt lätt hem förbättring.

Vad har gjort dem så är tekniken och flexibilitet vid installationen av gasdrivna modeller. Eftersom ingen förbränningen sker i gaskaminer, är installationen noll-clearance möjligt, vilket, enligt Monessen Hearth Systems innebär att “dessa eldstäder kan installeras i direkt kontakt med brännbara väggar och golv. Deras inre och yttre skal konstruktion ger maximal värmeisolering. “Så länge du har en naturgasanslutning eller propan tillgänglighet, kan du installera en gas spis nästan var som helst i ditt hem under ett fönster, i antingen en utanför eller innanför väggen, vid panel eller golvnivå, i ett hörn eller i mitten av ett rum. Skyddas av härdat eller keramik glas, kan gaskaminer exponeras på tre sidor (en halvö av inglasad värme) eller fyra sidor (en virtuell genomskinlig ö).

Mer om detta på braskamineristockholm

Kombinera att flexibilitet, med ett brett spektrum av stilar, från traditionell till ultramodern, en brand som ser ut och fungerar som äkta trä, och fördelen med förbättrad energieffektivitet, och det är klart varför gaskaminer är en av de hetaste härd produkter dagens marknad, outselling trä och pellets sorter med mer än hälften, enligt härden, Uteplats & Barbecue Association (PBA), den branschorganisation som företräder tillverkare av uppvärmning och matlagning utomhus utrustning.

FÖRDELAR MED GAS ÖVER TRÄ

Jämföra prislistor från olika tillverkare, hittar du lite signifikant skillnad mellan gas och trä enheter fabrikstillverkade (från under  1000 kr till nästan  3000 kr), och installationskostnader är ungefär lika, oavsett var du bor. Den huvudsakliga skillnaden mellan gas och trä ligger i att avluftning och långtids prestanda.

Säger Mike Ruppa, en veteran eldstad återförsäljare och nu VD för Empire Distribuera i upstate New York: “Det fina med gas är att du har omedelbar tändning och fullständig kontroll över värmeeffekten av apparaten. Med trä, en viss tid som krävs för att tända eld, vrid den energin till värme och sedan få det värme i ett rum. ”

Ruppa påpekar att i motsats till en gas spis, vars värme är termostatstyrd, kommer en vedeldad enhet med endast en luftkontroll spjället. Det, säger han “gör det möjligt att styra mängden luft kommer in, vilket följaktligen styr förbränningsprocessen och värmeeffekt.”

Vad om miljön? “Trä är en förnybar resurs, inte gas,” påpekar han. Men, tillägger han, “i en gasapparat det finns mycket få biprodukter från förbrännings kommer in i atmosfären. Så, miljömässigt, jag tror gasapparater är hälsosammare för miljön än en förorenande typ vedeldad apparaten. ”

ALTERNATIV

Det finns tre ventilations alternativ för gasspis installationer:

Naturlig ventil, ofta kallade B vent, använder en befintlig murad skorsten eller en fabrikstillverkad metall skorsten. Rumsluft uttömmer förbränningen biprodukter till utsidan via ett flexibelt foder eller enda rör installeras inuti skorstenen.

De kan ventileras upp genom taket eller ut åt sidan eller baksidan av ett hus; en perfekt lösning för hem utan en befintlig skorsten. Direktventilationsenheterna måste dock ha en förseglad glasdörr för att upprätthålla god förbränning och säkerställa effektivitet och luftkvalitet inomhus.

Vent-fri teknik, en gång betraktades som kontroversiellt, har nu vunnit bred acceptans. Robert Dischner, chef för produktutveckling på braskamin stockholm att “eldstäder använda katalysatorteknik [liknar avgassystem på nya bilar som säljs i USA], som renar varmluft som lämnar förbränningskammaren. På grund av denna teknik, kräver ingen skorsten eller ventilation. “Vidare säger han,” är ungefär som en plasma-tv deras eleganta utseende. ”

ALTERNATIV

Kanske den minst effektiva, mest energi slösaktiga sätt att värma upp ett rum är med en öppen spis, eftersom så mycket värme går upp genom skorstenen. Du kan fortfarande använda det skorstenen men förbättra energieffektiviteten i din murad öppen spis genom att installera en insats, finns i olika storlekar och former.

Du behöver inte längre att bränna ved för att uppnå värme eller tilltalande sken av stockar sprakande i en härd. Gas-spis tillverkad nationellt marknadsföra och sälja keramik eller eldfasta cement logg uppsättningar formade från verkliga ved och produceras i olika storlekar. Priser, baserat på storlek och kvalitet, variera från ca  4000 kr till 1000 kr. Realism ytterligare förstärks inte bara av en autentisk utseende låga men också av en kol sandbädd och bitar av lavastenar och stenull som lägger till spisen glöden. En annan touch av tillgängliga realism: doften av bränt trä.

Håll den ren

Rutinunderhåll plus korrekt installation finns hos braskaminer stockholm och användning är avgörande för att eldstad säkerhet samt förmågan att bränna ren och grön. För att säkerställa högsta prestanda, behöver en gas spis service en gång per år av ett proffs som inspekterar brännare, fläktventilation, pilot ljus och termostat, och även rengör glaset.

braskamin pris installation