Värmepump systemet

För klimat med måttlig värme och kyla behov, värmepumpar från Värmepumpar Stockholm erbjuder ett energieffektivt alternativ till ugnar och luftkonditioneringsanläggningar. Liksom ditt kylskåp, värmepumpar använder el för att flytta värme från en kall plats till en varm plats, vilket gör den svala utrymme kylaren och varmt utrymme varmare. Under eldningssäsongen, värmepumpar flytta värme från den svala utomhus i din varma hus och under kylning säsongen, värmepumpar flytta värme från huvudet kallt hus i den varma utomhus. Eftersom de flyttar värme snarare än generera värme, kan värmepumpar ger motsvarande utrymme konditionering vid så lite som en fjärdedel av kostnaden för att driva konventionell uppvärmning eller kylapparater.

 

Vrmepumpar Stockholm | Allt om Vrmepump ing oss 08-550 08 680

Det finns tre typer av värmepumpar frå Värmepumpar Stockholm: air-to-air, vattenkälla, och jordvärme. De samlar värme från luften, vattnet eller marken utanför hemmet och koncentrera den för användning inne.

Den vanligaste typen av värmepumpar är luft-källa värmepump, som överför värme mellan huset och den omgivande luften. Dagens värmepump kan minska din elanvändning för uppvärmning med cirka 50% jämfört med elektrisk motstånd uppvärmning såsom ugnar och BMC bastuaggregat. Högeffektiva värmepumpar också avfukta bättre än vanliga centrala luftkonditioneringar, vilket resulterar i mindre energianvändning och mer svalka under sommarmånaderna. Luftvärmepumpar har använts under många år i nästan alla delar av USA, men fram till nyligen de inte har använts i områden som upplevt längre perioder av subfreezing temperaturer. Men under de senaste åren, har luft-källa värmepump tekniken avancerad så att www.vmpumparistockholm-bzb.se erbjuder nu en legitim uppvärmning alternativ i kallare områden.

För bostäder utan kanaler, luft värmepumpar finns även i en ENDOKRIN version kallas mini-split värmepump. Dessutom har en speciell typ av luft-värmepump kallas en “omvänd cykel chiller” genererar varmt och kallt vatten i stället för luft, så att den kan användas med golvvärmesystem i värmeläge.

Jordvärme (mark- eller vattenkälla) värmepumpar uppnå högre effektivitet genom att överföra värme mellan huset och marken eller närliggande vattenkälla. Även om de kostar mer att installera, bergvärmepumpar har låga driftskostnader, eftersom de drar nytta av relativt konstant mark eller vattentemperaturer. Geotermisk (eller bergvärme) värmepumpar har några stora fördelar. De kan minska energianvändningen med 30% -60%, kontroll luftfuktighet, är robust och tillförlitlig, och passar i en mängd olika hem. Huruvida en bergvärme är lämplig för dig beror på storleken på din lott, alven, och landskapet. Mark- eller vatten värmepumpar från Värmepumpar i Stockholm kan användas i mer extrema klimat än luft-luftvärmepumpar, och kundtillfredsställelse med systemen är mycket hög.

En ny typ av värmepump för bostadssystem är absorptionen värmepumpen, även kallad en gasdriven värmepump. Absorptionsvärmepumpar använda värme som sin energikälla, och kan drivas med en mängd olika värmekällor.