Rottnest Island teambyggnad

En vecka av galskap i Perth, Rottnest Island lagbyggnad och racing runt Phuket
Vilken vecka har laget från XL haft!
Allt började med en massiv 30 timmar i Thailand och en fantastisk ras runt Phuket för 300 konferensdelegater från Malaysia och slutade på Rottnest Island, 20km offshore från Perth med en massa roliga med 170 år 8 barn från St Marks Anglican School.

Hur gör vi det … väl en hel del planering, tålamod och lite väldigt vänster fälttänkande hjälper verkligen!
Låt oss börja med Thailand …
Teamet hos XL, och vårt systerbolag i Thailand, är ganska vana vid sista minuten-bokningar, men det var som sista minuten som du någonsin skulle vilja ha.

En vecka från förfrågan till leverans klarar definitivt det bra. Lägg till några väldigt höga förväntningar, en klient som är en malaysisk evenemangsguru och en stor grupp av 300 framtida ledare, och du har vad vi bara kan beskriva som tryck för att utföra.
Thailand kan vara utmanande nog när man utformar och levererar företagsevenemang och teambyggande aktiviteter, speciellt med språkbarriärerna, trafikhinder, kulturella skillnader och logistiska mardrömmar som är inblandade i stora grupprörelser.

För att göra saker ännu svårare upptäckte vi att om hela landet är i sorg efter sin älskade kungas död blir hela shebang en absolut mardröm att bara 22 timmars dagar och alltför mycket kaffe kan göra arbete. Detta var överlägset det svåraste laget vårt någonsin har arbetat med på ett evenemang.

Låt oss titta på detaljerna …
• 300 unga go-getters, akademiker och högpresterande från ett globalt försäkringsbolag, en vecka för att organisera en hel på Amazing Race över ön,
• monsunregn och vind,
• 600 plastponchos (7 elva .. tack!),
• 33 Tuk Tuks,
• Phuket Mafia,
• mutor till Phuket Mafia,
• Argument med Phuket Mafia,
• 47 anställda,
• en resväska full av thailändska baht,
• 600 flaskor vatten,
• 1700 digitala bilder,
• och delegater från 5 olika religiösa grupper!

Och allt gick till planen!

Lagbyggnad Perth
4 timmar efter tävlingen är det tillbaka på ett plan för några Perth-byggnadsaktiviteter och ett 3-dagars lägerläger på Rottnest Island. En fantastisk ras runt Rotto, en kortfilmfestival och en väldigt våt och vindig olympisk olympisk över skolläger, med 12 anställda och 120 kg utrustning och utrustning som rör sig över ön varje dag!

Och vilket absolut nöje dessa barn skulle jobba med.

Både Phuket och Rotto var två väldigt olika händelser, men likvärdigt i logistiken involverad i planering och leverans. Båda händelserna var inriktade på roligt och engagemang, men deltagarna var väldigt olika.

Vi har alla kommenterat att 15-åriga barn närmar sig laget utmaningar väldigt annorlunda än vuxna, de överhuvudtaget tror inte utmaningarna, och bara gör det klart. Vuxna tenderar att överanalysera uppgiften framför dem, och personligheter spelar en stor roll i hur de närmar sig en utmaning. Och vårt team, som har hanterat evenemang under 45 år, lärde sig en lektion på Rotto – Kids, gör det bara!
De klagar inte, de har inte ego, de får bara jobbet!

Så här sitter vi på planet ut ur Perth tillbaka till Sydney och lämnar XL Team Perths besättningsmedlem för att städa upp allt redskap och det på nästa stora evenemang i veckan.
Planering är väl på gång under de här veckorna. 130 personer Community Kitchen i Melbourne diskar upp 500 måltider för människor som bor grova på gatorna, då en 700 person Toy Factory i Sydney, som monterar en lastbilslast av leksaker till de mindre lyckliga i södra Sydney.

Vårt motto som går in i de närmaste händelserna är inspirerat från den lektion vi lärde oss från barnen på Rotto … “Låt oss bara göra det gjort!”

team building click here