Geotermisk energi – Grön uppvärmning och kylning

Du kanske ser fler företag som marknadsför geotermiska värme- och kylsystem och fråga dig vad som är geotermisk energi och varför skulle jag vara intresserad av det? Ett geotermiskt uppvärmnings- och kylsystem är något som har legat under radarn i många år på grund av den inverkan den kan få på fossila bränslen. Men om du är intresserad av att spara pengar och göra något bra för miljön är ett värme- och kylsystem värt att göra lite forskning på.

Bergvrme Stockholm | Marknadens bsta pris p Bergvrme

 

Vad är geotermisk energi?

 

Geotermisk energi är energi lagrad i marken som vi går på varje dag. Marken absorberar solens energi varje dag och lagrar den bara några meter under ytan. Denna energi kan extraheras med hjälp av en serie vattenledningar och sedan värme och kyla ditt hem året runt. Geotermisk energi vid storskalig verksamhet är väldigt dyr att genomföra genom borrning, och de ideala geografiska områdena är begränsade till att leverera stora städer, men system för värme och kyla enskilda bostäder har blivit mer praktiska idag än någonsin tidigare. På grund av de begränsningar Geotermisk Energi har för stora städer är det extremt gröna energibesparingarna har överskuggats av användbarheten av vindkraftverk och solpaneler, men det är inte att säga att ditt individuella hem inte kan få en livstid av besparingar genom att välja att installera en System så här för ditt hem.

 

Installera en geotermisk uppvärmning och kylsystem

 

Det finns flera olika sätt att installera ett geotermiskt uppvärmnings- och kylsystem, beroende på flera olika faktorer. Det första du bör tänka på är hur mycket du äger och den andra beror på om det här systemet kommer att bli en eftermontering för ditt hem eller något du överväger för en nybyggnad. Det mest populära systemet installerat i hem idag är Loop System. Loop-systemet består av en serie grävbommar i din varv cirka sex meter djup och 300 meter lång. Självfallet för ett sådant system som består av var som helst mellan fyra och sex längder rör sträckt 300 fot lång kräver att du äger en bit bakgård fri från några septiska eller brunnar system. Speciella underjordiska rörsystem används för att försäkra dig om ditt geotermiska system och det är anslutet till ett pumpsystem i ditt hem för att omvandla vattentemperaturen till att värma ditt hem på vintern och ta bort värmen från ditt hem på sommaren.

 

Hemrenoveringsideer för geotermisk energi

Om ditt hem inte har den egendom som krävs för ett geotermiskt lutningssystem, betyder det inte att du inte kan få alla fördelarna med allt som geotermisk energi kan erbjuda ditt hem, det betyder bara att du måste överväga olika sätt att knacka på In i denna gröna energikälla. Ett annat sätt använder vertikala loopar. Detta kan göras till bostäder med begränsad egendom under byggandet av ditt nya hem. Denna metod består av att borra vertikala hål i marken som sträcker sig från 180 fot till 540 fot djup. Genom att använda samma vattenpumpar som ett horisontellt loopsystem använder, kommer du att extrahera markens värme på vintern för att värma ditt hem och överföra ditt hem värme under sommarmånaderna tillbaka till marken genom vatten som cirkuleras med värmeöverföringspumpar.