Best Golvlggning Stockholm


Vad är allt prat om “polerade betonggolv?” Polering och slipning av betonggolv har varit ett diskussionsämne under de senaste åren, och jag har blivit frågad så många gånger vad det handlar om, att jag bestämde mig för att skriva den här artikeln. Hårda ytor golv har funnits sedan det romerska riket. Det tog en enorm mängd arbete och en hel del uppfinningsrikhet att dela upp stora stenar och skärpa ner dem för att göra plattor lämpliga för golv i byggnader. För att få mer specifika än det som är sant boggling, något liknande, “Hur byggde de pyramiderna i Egypten?” Mitt svar är, “Jag vet hur de gjorde det, men jag är glad att jag inte behövde Gör jobbet “.

Snabba framåt lite, och vi kommer till senare tid när människor upptäckte att du kunde blanda Portland (ett lerämne) med sand, sten och vatten för att göra den första betongen. Blandningarna har blivit tweaked över åren, men processen har nästan förblev densamma. Entreprenörer har använt olika härdare, har genomfört användningen av stålstång för att förhoppningsvis hindra betong från sprickbildning och har implementerat olika typer av fuktighetshinder för att förbättra den färdiga produkten.

 

golvlggningistockholm.se

 

Byggnadsägare har velat ha olika typer av golv över betongen för att ge en byggnad en varmare och renare känsla. I industriella anläggningar har de använt kakel, rullat linoleum, golvfärg eller epoxi för att ge en byggnad ett mer önskvärt utseende, och gör det enklare att rengöra än barbetong. Det fungerar ett tag, men alla av dessa produkter sliter slutligen ut och kräver ersättning. Det bringar oss fram till idag.

Sedan början av 1900-talet experimenterade forskare med olika kompositioner för att komma fram till en golvprodukt som skulle kunna hålla under en lång tid. Några kakelprodukter var gjorda av en asfaltbas. Vissa gjordes mer hållbara genom att tillsätta asbest till blandningen. Förse mig inte, det var en bra produkt, och efter 40 år i branschen har jag sett lite asbestkakel som går tillbaka minst 60 år och är fortfarande i gott skick. Problemet är att asbest är ett cancerframkallande och när kakan är trasig eller störd kan du mycket enkelt utsätta dig för cancerframkallande ämnen i luften. Gissa vem som kommer på sedd när något sådant rapporteras? Du har det! Killarna med vita hattar som rider på vita hästar. Nu är det dags för besättningsmedlemmarna för asbest. Kan du säga, BIG BUCKS?

Abatement är en tråkig och tidskrävande process, men det måste göras, innan du kan börja processen att återställa betonggolvet nedanför. Du kan inte göra det själv! Asbest Abatement kräver otaliga timmars träning, certifiering, årlig omcertifiering, speciell utrustning och personer som är galna nog att vilja göra det. Skojar bara! Lyckligtvis finns det människor som gillar den typen av arbete och är stolta över att ge en utmärkt färdig produkt.

Jag föredrar mycket att komma in efter att rengöringen är klar. Betongslipningsutrustning har varit i utvecklingsstadiet i över 70 år. Förändringar hos vissa företag, särskilt under de senaste 5-10 åren, har varit dramatiska. Varför? Därför har regeringen beslutat att det finns tillräckligt med golv där ute, som är utslitna eller skadade, att de måste klara av vissa krav på borttagning, eftersom många av dessa golv är i offentliga byggnader. Så vad är mina alternativ som en anläggning eller byggnadschef? Först måste du gå på nätet och hitta ett mycket välrenommerat asbestreduceringsföretag och få en uppskattning. För det andra måste du hitta ansedda betong restaurering företag för att ge dig alternativen till deras förfogande. Därefter måste du sammanställa en budget för att arbetet ska slutföras, så att du, din styrelse eller din skolstyrelse inte är chockad över kostnaden för det färdiga projektet. Och äntligen måste du planera arbetet.

På grund av kostnaden för minskningen och det faktum att de kommer att behöva tälta av områden medan minskningen sker, kommer det att behövas någon logistisk planering. Vad du inte vill göra är att släcka det, hoppas problemet kommer att bota sig eller gå bort. Det kommer inte att hända. Det händer inte så ofta, men jag har sett instanser där inspektörerna kommer in och kräver att problemet korrigeras innan byggnaden kan användas igen. Det är fult!

Känner du definitionen av ordet “Problem”? Det är en situation som du inte hanterar. Det finns för närvarande tusentals våningar i offentliga och privata skolor, högskolor, universitet, hus och andra offentliga byggnader som har blivit förvarade att de behöver bli av med asbestgolv.

Under de senaste fem till tio åren har de ständigt fått en förlängning eller fått en “pass” på grund av att “de inte har pengar i sin budget”. Egentligen, första gången jag hörde det var 1981, och budgeten har blivit strängare varje år. Detta har lett till tillkomsten av utrustning och slipkuddar för “The Do It Y