VVS- och avloppsinstallationer: Ta det själv eller hyra en professionell

Om du planerar en självhushålls- eller avloppsanläggning hemma måste du ta hänsyn till de lokala myndigheternas regler. Om du vill ändra ditt befintliga dränering eller installera ett nytt dräneringssystem, ska du alltid berätta för kommunrådet. Du måste ge dem en detaljerad beskrivning av layouten. Detta hjälper dem att kontrollera om projektet uppfyller byggreglerna eller inte. Om du bara byter ut de skadade delarna behöver du inte berätta för kommunrådet.

 

Titta noggrant på ditt dräneringssystem innan du börjar arbetet. Varje avloppssystem består av oljigt vatten och ytvatten. Vattnet som kommer ut ur dina badrum, parkeringsplats eller kök är känt som fult vatten. Regnvatten är i grunden känt som ytvatten. Dessa samlas i avlopp, avloppssystem och i rännor av äldre egenskaper. Normalt dräner både regnvatten och ytvatten i samma utlopp i ett gemensamt dräneringssystem. Endast ett modernt avloppssystem kan hålla det fria vattnet och ytvattnet avskilt från varandra.

dränering i stockholm

http://www.xn--dindrneringstockholm-fzb.se/

Planera hela rinnets avloppsrör innan arbetet påbörjas. Det är bättre att hålla dessa rör raka och korta. Installera inte rörledningarna i brant höjd. Detta leder säkert till ett felaktigt dräneringssystem. Du kan uppskatta höjden på ett avlopp med hjälp av landmätarens hemsida. Om du inte har en sidokarta till hands, använd ett slangrör fyllt med vatten.

Innan du installerar en dränering, bör du se till att du inte störa byggets fundament på något sätt. Om du installerar avloppet parallellt med byggnaden, se till att du inte försämrar någon del av byggnaden. Gräva aldrig gräset för djupt när du installerar en pipeline för ett nytt avloppssystem. Lägg rören snabbt och fyll sedan upp gräven snart när provningen och inspektionen är över.

Använd inte tegelstenar eller annan hård substans för att stödja rörledningen. Detta kan orsaka betydande skador på rörledningen. Sängkläderna ska ha ett ihåligt hålrum (för att ta emot rörledningarna). Du bör ge full längd stöd till rörledningen. När inspektionen är över fyller du klyftan med granulära material upp till 100 mm ovanför rörledningen.

Se till att rörledningarna i ett dräneringssystem är tillgängliga för ett par dräneringsstänger. DIY VVS- eller dräneringsinstallationer är enkla, bara om du är övertygad om det. Men alltid anställa en professionell om du inte känner dig säker på att göra jobbet själv.