Best Trdfllning Stockholm


Sedan början av 1970-talet har datorns numeriska styrning (CNC) träbearbetningsmaskiner förändrat hur träverket utförts. Genom att använda datorstyrda skärhuvuden för att forma och klippa trä, gör de datorstyrda routrarna vilka manuella routrar som inte kan: genomföra invecklade, korrekta snitt med hög hastighet. En datorstyrd routers förmåga att skära invecklade mönster är den primära försäljningsplatsen, men det är inte bara en. Andra viktiga försäljningsställen inkluderar:

Trädfällning

Utmärkt Repeatability över stora produktionskörningar

 

Traditionella routrar erbjuder bra repeterbarhet över små produktionsleder. Över stora körningar kan repeterbarheten dock äventyras av mänskligt fel. För träbearbetningsföretag som producerar en hög volym dirigerade bitar kan repeterbarheten hos en CNC-trärouter över stora produktionsleder skapa betydande kostnadsbesparingar genom att minska avfallsstyckor som härrör från mänskliga fel.

 

Förmåga att skära invecklade design

 

När den har flera axlar kan en datorstyrd router skära invecklade mönster som en gång skurits för hand. Eftersom de inte innehåller flera axlar kan traditionella routrar inte genomföra invecklade skärningar. CNC-routers förmåga att skära invecklade mönster är värdefull för fina möbelproducenter och tillverkare av andra fina träprodukter.

 

Förmåga att producera stora delar snabbt

 

CNC-routrar är ofta spotlighted för sin förmåga att producera små, invecklade mönster i snabb takt. Men när de har ett stort skärbord, kan de också producera stora mönster (t.ex. trappsteg) med snabb hastighet. Om du använder en router för att producera stora, icke-invecklade delar kan en CNC-trärouter hjälpa dig att öka din produktionshastighet. Behovet av att möta ökad efterfrågan på produktion är en vanlig anledning till övergång från standardmaskiner till datorstyrda maskiner.

 

Snabb träningstid

 

Att bli en expertoperatör av en manuell router kan ta år, men att bli en expertoperatör av en CNC-router kan ta några månader. Eftersom operatören styr routern med hjälp av ett datorgränssnitt är träningsregimen extremt fokuserad. Många CNC-operatörer får del av sin utbildning online genom interaktiva kurser.

 

Lågskada Risk för operatören

 

Manuellt styrda maskiner är inte lika säkra att de fungerar som datorkontrollerade maskiner. Till skillnad från standardoperatörer använder CNC-routerns operatörer ett datorgränssnitt för att styra routerns åtgärder. Detta minskar risken för skada och minskar därigenom möjligheten till ersättningsärenden för arbetstagare.

 

Möjlighet för en enskild operatör att använda flera routrar

 

Eftersom CNC-maskiner kan programmeras för att utföra stora produktionsleder skapar de möjligheten för en enda operatör att styra flera CNC-routrar. Standardrutrar kräver å andra sidan operatörens konstanta uppmärksamhet. Den automatiska arbetsprocessen för CNC-maskiner kan hjälpa företag att spara pengar genom att minska personalens storlek.

 

Slutsats

De flesta CNC-routrar är dyrare än traditionella routrar. Men när du påverkar fördelarna som anges ovan kan de förbättra din bottenlinje mer än att köpa traditionella routrar kan. De har också högre återförsäljningsvärde än traditionella routrar. För att få veta mer om fördelarna med att byta ut en vanlig träbearbetningsmaskin med en CNC-maskin, kontakta en säljare av nya och begagnade industriella träbearbetningsmaskiner.

 

xn--dintrdfllningstockholm-44bc.se