Best Solpaneler Stockholm


Fotovoltaiska solpaneler finns i olika wattstorlekar och är konstruerade för att leverera energi till ditt hem. I allmänhet klassificeras solpaneler av deras nominella uteffekt som ges i WATTS. Denna effektvärde är den mängd kraft som en enskild solpanel kan producera i en topp timme av solljus. En av de största tekniska utmaningarna att övervinna med alla fotovoltaiska installationer, oavsett konfiguration, är den korrekta dimensioneringen av systemet för att möta hushållens krav.

Storleken på det fotovoltaiska systemet som krävs varierar från hem till hem, eftersom varje bostads energianvändning och energieffektivitet kommer att vara annorlunda. Men att bestämma det optimala antalet paneler och totala effekten av ditt solsystem på kräver kunskap om hushållens användning och några enkla matriser. För att hjälpa dig att övervinna några av dessa utmaningar, har vi sammanställt en lätt att följa, steg för steg guide som hjälper dig att enkelt stora ditt fotovoltaiska system.

 

Steg 1. – Bestäm Suns Peak Hours Tillgängliga Per Day

Solpaneler säljs vanligtvis av topp watt. När solen har sin starkaste eller toppintensitet, vanligtvis vid middagen på en klar dag, producerar den cirka 1000 watt per m2 solstrålning direkt på jordens yta. En timmes maximalt eller 100% solsken som tas emot av en solpanel motsvarar en motsvarande full soltimme. Så om en solpanel är klassificerad till att säga 100 Wp (toppvattens) skulle det ge 100 watt toppkraft vid den ljusaste delen av dagen. Om de genomsnittliga toppsols timmarna för en viss plats ges som 4,5 timmar betyder det då att vår solpanel kommer att ge 450 wattimmar per dag med högsta elkraft.

Självklart skiner solen länge än 4,5 timmar om dagen. Klimatdata som ges för en viss plats på jordens yta skulle ge solintensitetsdata i form av höga sol timmar, så solens intensitet från soluppgång till spetstimmar och tillbaka till solnedgången under dagen kommer att vara en procentandel av topptimmarna Och därför kommer effekten från en fotovoltaisk cell också att vara en procentandel av maximum under dessa tider. Till exempel, tidigt på morgonen kan en 100W solpanel bara producera 25 watt, sedan på morgonen producerar den hela 100 watt, och på eftermiddagen bara 25 eller 30 watt igen.

Steg 2. – Bestäm dina energibehov i termer av watt per timme

För att bestämma den totala effektförmågan hos ett solcellssystem som krävs för att driva ett hem, måste elenergibehoven i fråga om watt per timme först utvärderas. För att träna dina hemkraftsbehov måste du först göra några läxor. Allt energikonsumtion är annorlunda, så att du listar och lägger samman apparater, lampor och TV-apparater med sina timmars strömkrav när det gäller watt du kommer fram till den totala watt-timmen per dag du behöver.

 

Solsystemets slutliga effektbedömning kan sedan beräknas och storlek, baserat på den del av bostadens elektriska energiförbrukning som ska levereras av systemet. Så till exempel, ett system som krävs för att leverera 100% solenergi skulle vara dubbelt så stor som ett system som är utformat för att leverera endast 50% av förbrukningen. Då kan ett fotovoltaiskt system dimensioneras för att ge en del eller all din elförbrukning.

Steg 3. – Optimera dina kraven och användningen

Ett fotovoltaiskt solsystems förmåga att producera fri elektrisk energi är inte obegränsat. Det är begränsat av antalet timmar om dagen solen skiner och den är begränsad av det fysiska området som är tillgängligt för att installera solpaneler. Oavsiktligt att gå på en glödlampa på dagen kan lätt konsumera och slösa onödiga mängder energi. Att spara och minska dina energibehov genom att använda energieffektiva glödlampor och apparater sparar inte bara pengar utan görs på rätt sätt kan minska den slutliga storleken och kostnaden för ditt nya solcellsvoltaiska system.

 

solpaneleristockholm.se

 

Solsystem är konstruerade för en viss mängd energiförbrukning, och om hemmet överskrider de planerade gränserna kommer den här extra energin att komma från verktyget som kostar dig pengar. Ett energieffektivt hem minskar antalet solpaneler som krävs för att installationen av systemet ska bli billigare, mindre komplicerat och minska dess återbetalningsperiod, så sänka din strömförbrukning och minska dina strömbehov så mycket som möjligt.

 

Steg 4. – Bestäm vilken typ av solpaneler du vill använda

Det finns många hundra olika storlekar solpaneler tillgängliga att välja mellan från 50 watt till 250 watt per panel vid 12, 24 eller 48 volt och alla med sin egen uppsättning fördelar och nackdelar. Antalet och typen av solpaneler som krävs för att fånga tillräckligt med solenergi för att stödja din elförbrukning spelar en viktig roll i design, dimensionering, driftsspänning och kostnad för ditt solceller.

 

En typisk solpanel består av ett raster av enskilda solceller. Det finns olika typer av solceller att överväga. Monokristallina kisel solpaneler är de mest effektiva vid omvandling av solens solenergi